tisdag 24 maj 2011

kokar av ilska

Jag sitter här på jobbet och känner att jag kokar inombords.
En av mina kollegor kom just in, hon jobbar det senare passet. Det första jag hör från henne är när hon säger till sin bordsgranne att hon ska gå med i SverieDemokraterna.
Jag försöker lyssna utan att det ska märkas och hör hur hon skäller på en utlandsfödd kund hon haft i telefon sent igår eftermiddag som hade varit otrevlig och inte velat godta det hon sa om garanti och leveranser etc. och hur arg hon var när hon gick hem för att han varit så otrevlig i telefon. Så hon skrattade och sa att nu skulle hon gå med i SD så dom fick kasta ut packet.

Jag reste mig och tog en kortare rast, kände att jag måste andas, påminde mig själv att inte skapa osämja i arbetsgruppen. Jag var på vippen att jag sa att jag skulle skapa en grupp som var mot stockholmare också, jag har ju pratat med så många som varit stöddiga i telefon, så det vore ju lika bra. Så att jag kan dra alla över en kam och inte slösa tid på att se människor som individer och istället se dom som en grupp, så kan jag ju gå runt och tycka illa om allihop samtidigt, det är lättare och mycket mer effektivt.

Nu hör jag henne beklaga sig för en annan kollega, jag måste bara försöka att inte höra.
Hon sitter och skrattar samtidigt, så jag vet inte hur allvarligt hon menar det hon säger ang utlandsfödda, men jag tar väldigt illa vid mig. Går det för långt så varken kan eller vill jag vara tyst, vi får se hur det utvecklar sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar